2021-12-23 15:30:01• hírek • Agerpres

Havazásra és erős szélre számíthatunk Szatmár megyében is

illusztráció, archív felvétel
illusztráció, archív felvétel

Sűrű havazás és heves szél várható Románia északnyugati régióiban és a hegyvidéken péntekre virradóan - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A sárga kódú (elsőfokú) figyelmeztetés az ország 24 megyéjére érvényes az Erdélyi-szigethegység és a Keleti-Kárpátok térségében, valamint Máramarosban, Szatmár, Szilágy és Beszterce-Naszód megyében. Ezekben a régiókban péntek hajnali 2-től 14 óráig havazásra kell számítani, hegyvidékeken pedig a 80-100 km/órás széllökések hóviharokat idéznek elő, a látótávolság lecsökken.

Péntekről szombatra virradóan az alacsonyabban fekvő régiókban a havazást eső váltja fel, és a hó elolvad, helyenként jégréteg képződik.

Mihaela Raicu, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa szerint karácsony első és másodnapján az időszak átlaghőmérsékletéhez képest enyhébb lesz az idő az ország nagy részén, főleg Olténiában és Munténiában, ahol a nappali hőmérséklet akár a 14 fokot is elérheti. Az éjszakai minimumok mínusz 2 és 7 fok között ingadoznak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: